Photoshop kurs på distans – Grund- och fortsättningskurs i Adobe Photoshop CC

I Photoshop-kursen kommer du att få en grundlig genomgång av verktyget Adobe Photoshop CC. Vi går igenom logiken i programmet, hur du ska tänka för att kunna arbeta med digitala bilder på ett effektivt sätt och alla verktyg som krävs för att du ska kunna utnyttja programmets fulla potential.

Kursen fokuserar på praktisk användning men innehåller även grundläggande teori som ger dig en förståelse för hur digitala bilder är uppbyggda så att du lär dig hantera dem på bästa sätt.

Efter avklarad kurs kommer du att kunna manipulera bilder på flera olika sätt och ha med dig verktyg som gör dig till en avancerad photoshop-användare.

I kursen går vi grundligt igenom följande områden:
Logik och arbetssätt
DPI och upplösning
Filformat
Händelser
Kortkommandon
Verktygsfältet
Markera på olika sätt
Penslar och former
Övertoningar
Opacitet
Blandningslägen
Banor
Text
Lagerstruktur
Lagermasker
Lagerstilar
Justeringar och justeringslager (färger / nivåer / exponering / mättnad med mera)
Filter (förvrängning / oskärpa / skärpa / stilisering med mera)

Kursen baseras på Adobe Photoshop. Du behöver själv ha Photoshop installerat på din dator under kursen.

Vem är kursen i Adobe Photoshop för?

Kursen riktar sig både till dig som aldrig någonsin har öppnat Photoshop tidigare och till dig som redan använder programmet men vill fördjupa din kunskap. Inga förkunskaper krävs men vi kommer att fördjupa oss så pass mycket att även en erfaren användare kan ha nytta av kursen.

Att kunna hantera digitala bilder ger dig verktyg för att kunna kommunicera visuellt och öppnar därmed upp många dörrar. Kursen ger dig på så vis möjlighet att utveckla din kompetens inom en rad olika områden och passar bland annat dig som:

Fotograferar
Du som fotograferar, oavsett om det är på en professionell nivå eller som hobby, kommer att lära dig massor av olika sätt att få dina bilder att se fantastiska ut. Du får med dig knep som rättar till det som inte blev som du tänkt dig och lär dig retuschera bort störande element. Du lär dig att på en avancerad nivå hantera färger, kontraster och ljus för att få exakt den stämning du är ute efter . Du lär dig också att skapa trovärdiga kollage genom en kombination av flera olika foton.

Arbetar med arkitektur och design
Kursen passar utmärkt för dig som designar byggda miljöer eller produkter och behöver testa och kommunicera dina idéer visuellt innan de blir verklighet. Du får med dig verktyg för att kunna utveckla en enkel skiss eller rendering från ett 3D-program till en förförisk bild och därmed kommunicera dina visioner på ett övertygande sätt. Du lär dig att skapa kollage som ser fotorealistiska ut och en effektiv arbetsmetodik som gör att du enkelt kan prova olika variationer av din design.

Designar digitala upplevelser
Webbsidor, appar och andra digitala upplevelser är fulla av bildmaterial och oavsett om det rör sig om en mobilapplikation, en programvara, hemsida eller en blogg kommer du med hjälp av den här kursen att kunna skräddarsy din design och därmed kunna skapa en bättre digital upplevelse. Du kommer kunna prova olika skisser på ett effektivt sätt, anpassa bildmaterial samt skapa ikoner och annat som gör din digitala upplevelse till en sammanhållen enhet.

Driver egen verksamhet och behöver kommunicera med digitala bilder
För dig som har eget företag eller annan verksamhet där du behöver nå ut med en idé eller produkt kommer kursen att ge dig större möjligheter att marknadsföra dig. Det kan handla om allt från att skapa attraktivt bildmaterial från ett event eller en produkt, att göra affischer med text och grafik till att snygga till din egen CV-bild.

Vad kan jag ägna mig åt efter kursen?

Kursen hjälper dig att vässa dina färdigheter i visuell kommunikation och är användbar för en rad kreativa arbeten. Exempel på yrkesroller som kräver kunskaper i digital visuell kommunikation och där kursen är meriterande:

3D-Visualiserare
Arkitekt
Inredningsarkitekt
Industridesigner
UX designer
Art director
Grafisk formgivare
Webbdesigner
Fotograf
Kommunikatör
Content developer
Illustratör
Förpackningsdesigner

Även om inte just ditt arbete innefattar visuell kommunikation ger kursen dig kraftfulla verktyg som öppnar upp för en rad olika projekt inom fotografi, konst och design.

Kursansvarig: Emilie Dafgård

Med över 20 års erfarenhet av Adobe Photoshop har hon en bred erfarenhet av bildredigering i många olika sammanhang såsom visualisering, fotografi, webbdesign och videoredigering och har även tagit fram tutorials i programmet. Idag arbetar hon som arkitekt och hanterar Photoshop i stort sett dagligen, med fokus på visualisering och kommunikation av arkitektur. Hon behärskar i princip alla funktioner i programmet och har utvecklat ett effektivt arbetssätt där hon på kort tid kraftigt kan förbättra foton, göra kommunikativt grafiskt material och skapa trovärdiga renderingar och kollage som är svåra att skilja från verkligheten. Det är med denna erfarenhet hon tagit fram kursen i Adobe Photoshop CC.

Läs mer om Emilie Dafgård här.

Läroplan

Kursen delas in i sex moment och flera tillhörande delmoment.

Tillhörande varje moment finns det uppgifter att lösa, tutorials som visar exempel på praktisk användning, instuderingsmaterial och quiz för att testa dina kunskaper.

Kursen nyttjar i huvudsak dessa medel för utlärning:
Inläsningsmaterial
Videomaterial
Bildförklaringar
Övningsuppgifter
Certifieringstest
Quiz

Del 1: Dokumentet och arbetsmetodik
Det här är introduktionen till kursen. Här går vi igenom den grundläggande arbetsmetodiken för att på ett effektivt sätt kunna arbeta i Photoshop samt grunderna för hur en digital bild är uppbyggd.
– Ett effektivt arbetssätt
– DPI och hur det funkar
– Förgrundsfärg / bakgrundsfärg
– Olika filformat
– Händelser
– Begreppsordlista
– Kortkommandon

Del 2: Verktygsfältet
Här börjar vi gå in på de grundläggande funktionerna i programmet och lär oss hantera dem praktiskt med utgångspunkt från verktygsfältet. Vi lär oss bland annat:
– Markeringar på olika sätt
– Ritverktyget
– Fyllning och gradienter
– Beskära
– Olika lagningspenslar
– Former och banor
– Textverktyget

Del 3: Lager
Den tyngsta biten i kursen och en viktig pusselbit för att du ska kunna behärska programmets fulla potential. Här lär du dig allt om lagerstrukturen och lagermasker, vilket öppnar upp för att du ska kunna skapa avancerade fotokollage. Kapitlet innehåller:
– Grundläggande om lagerstruktur
– Olika slags lager
– Opacitet och blandningslägen
– Lagermasker
– Mappar
– Flytta, kopiera, markera och invertera masker
– Lagerstilar

Del 4: Justeringar
Allt du behöver veta för att redigera färger, nivåer, intensitet, mättnad och allt annat för att skapa exakt rätt stämning och utseende för dina bilder. Vi lär oss bland annat:
– Fyllningar
– Kontrast
– Nivåer
– Nyans / mättnad
– Svartvitt
– Övertoningskarta
– Selektiv färgändring
– Ersätt färg

Del 5: Filter
Vi lär oss hantera alla de filter som gör att du kan förvränga din bild på olika sätt, få din bild att efterlikna olika målningstekniker, arbeta med skärpa och oskärpa, brus och annat. Vi kommer att lära oss:
– Brus
– Förvandla pixlar
– Förvrängning
– Oskärpa
– Skärpa
– Stilisera
– Återgivning

Del 6: Certifiering
I den sista delen har du möjlighet att certifiera dig som digital marknadsförare. Certifikatet delas ut efter att du genomfört och klarat ett certifieringstest. Du har flera möjligheter att klara dessa test.

Betala kursen snabbt och säkert med klarna. Du får tillgång till kursen direkt.

Anmäl dig till kursen

FAQ – Vanliga frågor

Hur lång tid tar kursen att genomföra?
Vi uppskattar att kursen tar mellan 10 och 20 timmar att genomföra. 

Hur länge har jag på mig att bli klar?
Vi har ingen tidsgräns på våra kurser. Om du köper kursen har du tillgång till den för alltid. 

Många av våra deltagare kommer tillbaka till kursen och använder den som en resurs långt efter att dom genomfört den. Vårt varmaste tips är att även du gör detta om det passar dig!

När startar kursen?
Kursen går helt på distans och har därför inget startdatum men. Du börjar när det passar dig!

Har kursen någon sammankomst?
Nej. Hela kursen sker online på distans genom vår plattform. 

Krävs det någon förkunskap?
Nej, du behöver inga förkunskaper för att gå kursen. Vi går alltid igenom grunderna innan vi går igenom mer avancerade koncept. 

Är kursen lärarledd?
Ja. Vår kurs i digital marknadsföring på distans är ledd av Emilie Dafgård. Under kursens gång har du möjlighet att kontakta Emilie med kursrelaterade frågor. 

Hur ansöker jag till kursen?
Du behöver inte ansöka. Du köper istället kursen och får efter några minuter tillgång till kursplattformen. Sen är det bara att sätta igång med dina studier!

Får jag något bevis efter att ha genomfört kursen?
Ja, om du klarar av vårt certifieringstest får du ett certifikat som visar på din kunskap. Du har flera möjligheter att klara av detta test.